Обнова Сопотнице

Презентација о очувању културно-историјског наслијеђа Храма св.Георгија у Доњој Сопотници

Промоције у Канади

MT_Kičiner На позив Канадско-српског друштва “Херцег Стефан Вукчић Косача”  из Кичинера – Канада, да будем гост из отаџбине на свечаности под називом “Горажданско вече”, у периоду од 11- 21.новембара 2009. године боравио сам у Канади. Tо Друштво je било донатор у реализацији Пројекта “Горажданска штампарија 1519-1523”, и мој задатак је био да представим Пројекат и књиге горажданске штампарије.

Мој десетодневни боравак у Канади је био јако садржајан – одржали смо четири презентације Пројекта и књига Горажданске штампарије 1519-1523., тако да слободног времена није било пуно, али сам задовољан постигнутм ефектима тих представљања и разумијевања овог великог подухвата и његовог значаја за његовање традиције српске ћирилице и културе.

Обећање Предсједника и чланова Канадско-српског друштва “Херцег Стефан Вукчић Косача” да ће подржати израду пројеката и изградњу објеката у дворишту цркве Светог Ђорђа у Доњој Сопотници – одаја, библиотеке и музеја горажданске штампарије, улива наду да ће се реализовати програм обнове цркве и уређења црквеног комплекса, тако да квалитативно унаприједи понуду и употпуни доживљај посјетилаца овом култном мјесту, несвакидашњем споју вриједности духовног и културног.

Мимо Тамбурић

Детаљније у ПДФ документу: GŠ_Promocije u Kanadi

Информације објављене у медијима: Objavljeno o promocijama u Kanadi

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s